Logo

Hvedegifler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
4 dl vand
1 ½ tsk salt
10-11 dl hvedemel

Smuldr gæren ned i en skål.
Hæld lunken vand over og opløs gæren.
Tilsæt salt og 8 dl af melet.
Arbejd dejen godt sammen i ca. 5 min.
Læg dejen op på et melet bord og ælt den i yderligere nogle min.
Det er vigtigt, at der hele tiden er nok hvedemel på bordet.
Del dejen i 16 stykker.
Form stykkerne til runde boller og læg dem i et melet hjørne af bordet.
Lad bollerne hæve 10-15 min.
Rul bollerne flade og rul dem sammen.
Læg rullerne på plader og bøj dem til gifler.
Bag dem ved 250°C på midterste rille i ca. 10-12 min.
Giflerne kan køle uden klæde.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kagemand/brunsvigerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblebrød med kokos og æblesmørSeptember er højsæson for danske æbler, så vi har både bagt et lækkert brød med æble og...
• Kokos muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JorbærkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!