Logo

Hveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opskriften giver ca. 24 hveder, men tilbered gerne halvanden eller dob­belt portion, så der også er til næste dags morgenmåltid. Bag hvederne dogen før eller om formiddagen. Flæk hvederne igennem inden spadsere­turen, så er det blot at riste dem i ovnen ved 200º lige inden servering.
 
3 dl sødmælk.
100 g smør.
100 g gær.
1 spsk sukker.
2 tsk salt.
1 ½ tsk stødt kardemomme.
700 g hvedemel.
3 æg.
Mælk eller kaffe til pensling
 
Lun mælk og smør, til det er håndvarmt, og opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem igen og form 24 små boller.
Læg dem i en smurt bradepande med ca. 1 ½ cm's mellemrum.
Stil bollerne til hævning i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200º og stil en skål med vand i bunden af ovnen.
Pensl bollerne med mælk eller kaffe og bag dem i ca. 20 minutter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her