med kvædemarmelade, sommersyltede kirsebær og rørsukker
 
Normalt får man æbleskiver i julen serveret med en ringe hindbær- eller jordbærsyltetøj, men her vælger vi at bruge kvæder og kirsebær samt rørsukker.
 
Æbleskiver:
7 ½ dl økologisk kærnemælk
2 ½ dl økologisk sødmælk
500 g hvedemel
5 æggeblommer
1 knsp. salt
Reven skal af 1 citron
2 kanelstænger
4 store kardemommefrø
1 nellike
100 g vaniljesukker (sukker tilsmagt med vanilje) 
5 stiftpiskede æggehvider
2 dl porterøl
1 tsk  natron
Smør til stegning
 
Bland alle ingredienser sammen med undtagelse af æggehviderne. 
Tilsæt umiddelbart før stegning de stiftpiskede hvider.
Steg æbleskiverne gyldne i klaret smør og bag dem evt. færdige i ovnen.
 
Kvædemarmelade:
10 store æblekvæder
1 spsk  fintsnittet ingefær 
500 g rørsukker
1 stang vanilje delt på langs 
Lidt vand og Atamon
 
Skræl kvæderne og skær i små stykker. 
Bland det hele i en gryde og kog forsigtigt under omrøring i 3 timer. 
Tilsæt løbende vand, så marmeladen ikke sætter sig i gryden. 
Afkøl og kom på skoldede atamonskyllede glas.
 
Sommersylfede kirsebær:
5 kg udstenede danske kirsebær 
5 fl. rødvin
1 kg sukker
2 st. kanel
10 nelliker
10 sorte peberkorn
5 stjerneanis
 
Kog vinen op med krydderier. 
Kog kirsebærrene med i ca. 2 minutter. 
Afkøl og kom på Atamonskyllede glas.
 
Bruges danske kirsebær fra begyndelsen af august så får man de største. 
Syltede kirsebær kan anvendes med det samme, men husk at gemme lidt til iulemåneden!