
Hindbær eller jordbær - enkle, elegante - og perfekte til en sommerudflugt! 
 
18 cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
1 tsk jordbærekstrakt 
100 g hvide chokoladeknapper 
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort 
175 g flormelis, sigtet 
1 tsk vaniljeekstrakt 
3 spsk usaltet smør, blødgjort 
3 spsk hakkede friske jordbær (billedet viser hindbær)
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Pisk smør, sukker, mel, bagepulver, æg og jordbærekstrakt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat og blegt - det tager 2-3 minutter. Rør chokoladeknapper i og fordel dejen i papirformene. 
Bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: 
Rør flødeost, flormelis, vanilje og smør sammen, til det er glat og cremet. 
Rør de hakkede jordbær i og smør glasuren på kagerne. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 
Variationer:
 
Cupcakes med hvid chokolade og hindbær 
Følg basisopskriften. 
Erstat jordbær med 150 g friske eller optøede frosne hindbær.
 
Cupcakes med chokolade og sort peber 
Følg basisopskriften. 
Erstat de hvide chokoladeknapper med mørke chokoladeknapper. 
Rør 1 tsk friskkværnet sort peber i dejen. 
 
Cupcakes med balsamico og jordbær 
Følg basisopskriften. 
Erstat vaniljeekstrakt med 2 tsk sød balsamicoeddike. 
Ude lad de hvide chokoladeknapper.