
Desserten er en lækker lagkage af mørke chokoladebunde lagt sammen med en hvid chokoladecreme og jordbærpuré. 
1 kage/10-12 stykker.
Arbejdstid: 40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Hviletid: mindst 1 time. 
 
#
Kakaobunde: 
3 æg 
100 g sukker 
75 g hvedemel 
2 spsk kakao 
1 tsk bagepulver 
lidt smør til formen
ca. 2 dl
appelsinsaft (eller jordbærvin) 
 
Hvid chokoladefyld: 
200 g hvid chokolade
2 dl piskefløde 
 
Jordbærpuré:
500 g modne jordbær 
2-3 spsk sukker 
1 knsp fint salt 
 
Pynt: frisk mynte 
*
SMØR en springform
med blødt smør, og drys med sukker. 
 
PISK æg og sukker
til en tyk og luftig creme 8-10 min. med en håndmikser. 
 
SIGT mel, kakao og
bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så
dejen stadig er luftig. 
 
FYLD dejen i formen,
og bag kagen i 30-40 min. ved 175 °C. 
Stik et træspid i
midten af kagen. 
Er der rå dej på,
skal den bage videre. 
Afkøl kagen på en
bagerist. 
 
FLÆK kagen i to
bunde. 
 
BEKLÆD en springform
med husholdningsfilm, eller brug en lagkagering. 
Læg den ene kagebund
i formen, og stænk med appelsinsaft. 
 
KNÆK den hvide
chokolade i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt (ikke kogende)
vandbad. 
 
PISK fløden til
blødt skum, og bland den let afkølede chokolade i. 
 
HÆLD cremen i
formen, og læg den anden bund ovenpå. 
Stænk med
appelsinsaft. 
Sæt kagen i køleskab
i mindst 1 time. 
 
SKYL jordbærrene,
nip dem, og skær dem i mindre stykker. 
Blend dem til puré,
og smag til med sukker og salt. 
 
TAG kagen ud af
formen, og skær den i portionsstykker. 
Pynt med mynteblade,
og server med jordbærpuré. 
 
TIPS: Friske jordbær
skylles i koldt vand, kort før de skal nydes. Lad dem straks dryppe af, og pil
derefter haserne (de grønne blade) af. Opbevar jordbær køligt, men helst ikke i
køleskab de smager bedst ved stuetemperatur eller lune fra solen. Er bærrene
ikke helt modne, kan de drysses med lidt sukker inden servering. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin