Logo

Hvidløgsflütes med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl vand
15 g gær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 fed hvidløg
1 spsk hakket persille
1 spsk klippet dild
2-3 stk kviste basilikum
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)     
 
Lun vandet næsten håndvarmt og opløs gæren heri.
Tilsæt salt og olie. Pil hvidløgsfeddene og knus dem eller hak dem fint.
Rør dem i gærvæden.
Bland krydderurterne med melet og rør det i gærblandingen lidt af gangen.
Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og del den i 2 dele.
Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil flûten tildækket til efterhævning ved stuetemperatur i ca. ½ time og ovnen på 250°C.
Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flûtes, pensl dem med vand og bag dem 10 minutter på næstnederste rille.
Dæmp varmen til 200° og bag dem yderligere 15-20 minutter til,
flûtene er gyldenbrune og gennembagte.
Tips: Hvidløgsflûtes er især velegnede til supper og forskellige for- og frokostretter. Andre krydderier kan også bruges. Lad rettens art bestemme. Ekstra sprød skorpe får man, hvis brødet gnides/pensles med (hvidløgs)-smør i samme sekund det forlader ovnen.
Kan fryses, holdbarhed 2-3 måneder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her