2 dl vand 
15 g gær 
1 spsk  olivenolie 
1 tsk  salt 
2 fed hvidløg 
1 spsk  hakket persille 
1 spsk  klippet dild 
2-3 stk kviste basilikum 
ca. 300 g hvedemel (ca. 5 dl)      
 
Lun vandet næsten håndvarmt og opløs gæren heri. 
Tilsæt salt og olie. Pil hvidløgsfeddene og knus dem eller hak dem fint. 
Rør dem i gærvæden. 
Bland krydderurterne med melet og rør det i gærblandingen lidt af gangen. 
Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 
Ælt dejen igennem og del den i 2 dele. 
Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil flûten tildækket til efterhævning ved stuetemperatur i ca. ½ time og ovnen på 250°C. 
Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flûtes, pensl dem med vand og bag dem 10 minutter på næstnederste rille. 
Dæmp varmen til 200° og bag dem yderligere 15-20 minutter til, 
flûtene er gyldenbrune og gennembagte. 
Tips: Hvidløgsflûtes er især velegnede til supper og forskellige for- og frokostretter. Andre krydderier kan også bruges. Lad rettens art bestemme. Ekstra sprød skorpe får man, hvis brødet gnides/pensles med (hvidløgs)-smør i samme sekund det forlader ovnen. 
Kan fryses, holdbarhed 2-3 måneder.