Logo

Ingers rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

3 stk

100 g gær
1,2 liter lunkent vand
2 spsk sirup
2 spsk salt
ca. 1 spsk kulør
500 g hvedemel
750 g rugmel
750 g knækkede rugkerner

Gæren smuldres i dejfadet.

Hæld 2 dl lunkent vand i og rør gæren glat.

Hæld resten af vandet i.

Tilsæt sirup, salt, kulør, hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner.

Ælt dejen grundigt.
Fordel dejen i 3 smurte forme. Glat overfladen med en plastspatel dyppet i vand og lad brødene hæve, tildækket og lunt, til næsten dobbelt størrelse.
Dejen prikkes med en gaffel og pensles med lidt vand.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175º i ca. 2 timer.
Dæk brødene med et viskestykke og lad dem afkøle 1-1 ½ time i formene, før de vendes ud og afkøles helt på rist.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?