Logo

Jordbær og fløde cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær og fløde cupcakes

Denne opskrift er perfekt en varm sommerdag i jordbærsæsonen. Brug de sødeste og mest saftige jordbær.

 

18 dekadente cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Pynt:

3 ½ dl piskefløde

4 spsk flormelis. sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

375 g små jordbær i skiver

4 spsk jordbærgele

1 spsk vand

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav pynt: Pisk fløde, flormelis og vanilje i en lille skål, til der dannes bløde toppe. Fordel skummet på kagerne og arranger jordbærrene ovenpå.

Varm jordbærgele og vand op i en lille gryde. til det er smeltet.

Pensl det på jordbærrene. Stil kagerne koldt, til de skal serveres.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Cupcakes med jordbær og hvid chokolade

Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hvide chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.

 

Cupcakes med jordbær og honning

Følg basisopskriften. I pynten erstattes flormelis med 2 spsk honning.

 

Cupcakes med jordbær og lime

Følg basisopskriften. I pynten erstattes vaniljeekstrakt med 1 spsk limesaft.

Erstat jordbærgele med limegele.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her