Logo

Kage med valnødder og Grand Marnier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bundene:
500 g (vegatabilsk) margarine
600 g flormelis
6 dl æg (ca. 13 små æg)
600 g hvedemel
20 g bagepulver.

Lag 1:
125 g mørk chokolade
375 g flødeskum (ca. 4 dl fløde).

Lag 2:
625 g flødeskum (ca. 61/2 dl fløde)
50 g hakket mørk chokolade (ikke alt for fint, da det så farver flødeskummet mørkt)
80 g flormelis
175 g hakkede valnøddekerner
1 ¾ dl Grand Marnier.

Bunde:
Margarine og flormelis piskes hvidt.
Æggene tilsættes under omrøring, hvedemel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i,
Smør dejen ud på bagepapir i ca. en centimeters tykkelse (rækker til tre bageplader) og bag den ved 200ºC i ca. 15 minutter.

Creme Nederste lag: ( lag 1 )
Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes i vandbad.
Fløden piskes stiv. Flødeskummet vendes forsigtigt lidt af gangen i den smeltede chokolade.

Creme øverste lag (lag 2)
Fløden piskes. Grand Marnier røres i. Valnøddekerner, chokoladestykkerne og flormelis vendes i.

Kagen lægges sammen
Udskær bundene i de ønskede størrelser.
Kagen i denne opskrift er beregnet til bunde med følgende mål: 15x20 og 20x30.
Der skal skæres tre bunde i hver størrelse.
Kagerne lægges sammen med et lag af hvert fyld og placeres tildækket i køleskabet et par timer, så den kan samle sig inden den overtrækkes med marcipan og pyntes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her