Logo

Kaiserschmarrn 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager

Schmarren er et østrigsk dialektudtryk for noget, der er sammenrodet og i reglen værdiløst. Retten har efter sigende været Kaiser Franz Josephs yndlingsdessert.

4 æggeblommer
30 g stødt melis
¼ l mælk
125 g hvedemel
1 knivsp. salt
50 g rosiner
4 æggehvider
smør eller margarine til panden
stødt melis til at bestrø med
evt. kirsebærsaftsauce (som til Ris alamande) eller syltetøj.

Æggeblommer og sukker piskes, indtil blandingen er lys og skummende. Mælk, hvedemel, salt og rosiner tilsættes. Æggehviderne piskes stive og foldes forsigtigt ind i dejen. Panden varmes med lidt smør, en portion dej hældes i og fordeles ved at panden holdes skråt i forskellige retninger. Laget skal være noget tykkere end ved almindelige danske pandekager. Når kagen er let brun på undersiden, vendes den. Efter at den igen har fået lov til at brune let, rives den i småstykker med et redskab. Pas på, hvad du bruger, hvis din pande er teflonbelagt. Stykkerne steger lidt videre, idet man konstant vender dem med en spatel.

Fordeles på forvarmede tallerken er, bestrøs med lidt sukker og kan evt. serveres med kirsebærsauce eller syltetøj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her