Logo

Kartoffelboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse boller med kartoffel kan blandt andet bruges i madpakken for eksempel med skinke i, til fødselsdagen sammen med lagkage, eller til eftermiddagshyggen med kaffe og te. De er lette og lave.

 

20 stk.

 

125 g skrællekartofler (melede)

25 g gær (½ pakke)

5 dl vand

2 tsk. salt

700 g hvedemel (12 dl)

 

Pensling: 1 æg

 

Skræl kartofler og kog dem møre i letsaltet vand ca. 20 min. Mos dem grundigt med en gaffel. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de moste kartofler og salt. Rør mel gradvis i. Ælt dejen igennem til den er blank og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 1 time. Form 20 boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 30 min.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovn ved 200 °C ca. 25 min. Afkøl på rist.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
770519-11-2016 14:11:38 Mia
Kan bollerne hæve natten over?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?