Logo

Kathrineblommetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 æg
1/2 l fløde
1/2 stang vanilje
100 g sukker
500 g kathrineblommer
mandler
 
Æggeblommerne røres med sukker og kommes i en gryde med fløden.
De får et opkog og køler af.
De piskede hvider kommes i, når cremen er kold.
I kathrineblommerne lægges en mandel, når stenen er taget ud.
Blommerne lægges i bunden af en ovnfast form, og dejen hældes over.
Ved serveringen vendes kagen ud på et glasfad og pyntes med flødeskum
langs kanten.
Bages ved 175°C i 1-1 1/2 time
 
Tips: Uden for blommesæsonen kan kathrineblommerne erstattes af
store, stenfri svesker, der udblødes i vand, får et let opkog, hvorefter
mandlen kommes i. Kathrineblommer var tidligere en almindelig blå
blommesort, der minder meget om sveskeblommer. 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sønderjysk rugbrødslagkage eller brødtærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærfyldte havre cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Valnøddetærte 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tærte med rødvinspocherede figner 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os