Logo

Katrineblommekage eller sveskepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyld:
250 g svesker
ca. 3 dl kogt koldt vand
1 spsk sukker
15 mandler
 
Piedej:
3 æg delte
65 g sukker
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk bagepulver
¼ liter piskefløde
 
Tilbehør: 1 dl piskefløde pisket til skum
 
De skyllede svesker udblødes 1 døgn i kogt, koldt vand.
Stenene fjernes og erstattes med skoldede, smuttede mandler.
Sveskerne lægges i et smurt gratinfad.
Æggeblommer og sukker røres.
Fløden bringes i kog og dryppes i under omrøring.
Cremen hældes tilbage i gryden og varmes op, men må ikke koge.
Den smages til med vaniljesukker og afkøles.
Æggehviderne piskes stive med bagepulveret og blandes forsigtigt i cremen, der hældes over sveskerne.
Bages 30 min. ved 175ºC.
Serveres kold med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her