Logo

Kogte kringler med birkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogte kringler med birkes

 

Kogningen får kringlerne til at holde sig længere friske.

15-20 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 45 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl vand

2 spsk olie

2 tsk salt

1 lille æg

500 g hvedemel (8 dl)

Til pensling: 1 æg

3-4 spsk birkes

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt olie, salt og æg samt det meste af melet.

 

2. Ælt dejen godt og tilsæt resten af melet til dejen er smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.

 

3. Ælt dejen let sammen.

Del den i 15-20 portioner og tril og form til små kringler.

Lad kringlerne efterhæve i 15 min.

 

4. Bring vand i kog i en lav stor gryde.

Kom forsigtigt 2-3 kringler i det koghede vand ad gangen.

Tag dem op med en hulske, så snart de kommer op til overfladen.

Læg dem på bagepapir på bagepladen.

 

5. Pensl kringlerne med æg, når de er helt tørre og drys dem med birkes.

Bag dem ved 200 °C på ovnens midterste rille i ca. 20 min.

Lad kringlerne svale lidt på bagerist inden de serveres flækkede med smør.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 447 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?