Logo

Koldhævet Emmerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
5 g gær 
7 dl kold vand
1 ½ dl ymer eller tykmælk
1 spsk salt
150 g speltklid
500 g emmermel
ca. 500 g sigtet speltmel
 
Opløs gæren i vandet, bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen grundigt. Brødene afvejes derefter til ca. 775 g, slås op og lægges i to smørsmurte forme.
De koldhæves natten over i køleskab.
Næste dag efterhævers brødene i 1 ½ time ved stuetemperatur og
pensles med vand.
Bagetiden er ca. 1 t ime ved 200°C, til kernetemperaturen er 98°C.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?