Logo

Kurvebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g margarine eller smør
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 L rugsigtemel
2-2 1/2 dl hvedemel
evt. varmt vand til pensling

Smelt fedtstoffet, hæld det i mælken og varm blandingen op til 37º.
Smuldr gæren i dejfadet og rør den ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten af blandingen samt salt og derefter rugsigtemelet i små
portioner ad gangen.
Rør og ælt dejen smidig og lad den hæve i ca. 40 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt hvedemelet ind.
Form den til to runde boller.
Prik dem med en gaffel og lad dem hæve fx i runde, meldryssede kurve. Så beholder brødet formen og bliver samtidig mønstret som kurven. Hæld det hævede brød ud af kurven på en bageplade med bunden opad.
Bag brødet i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 20 min.

Bruges ikke kurve, kan brødene pensles med varmt vand, straks de er taget ud af ovnen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Græsk landbrød med fetaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Solskins cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærtærte med appelsincreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldt brieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os