Logo

Lækre grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

6 dl kerner (fx. solsikke, skårne rugkerner, sesam og hørfrø)
1 pk gær
2 tsk salt
2 kg hvedemel
*


6 dl vand koges op sammen med salt og kerner i en gryde, til det får en grød-agtig konsistens.
6-8 dl vand tilsættes og når det er koldt nok, røres gæren ud heri.

Melet tilsættes og det hele æltes godt.
Dejen må gerne klistre en lille smule inden det bliver stillet til hævning.

Skal hæve til det har dobbelt størrelse.
Bages ved 175 ºC i ca 20-25 min, til skorpen er lysebrun.





Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.175 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• LuciabrødLuciabrød, også kendt som Lussekat (svensk: lussekatt), er et svensk bagværk, der er...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• RuggrynsbollerBag nogle lækre bløde, grovboller med gulerod. Bollerne er velegnede med fyld til frokost...
• Frugtsalat med seks frugter i frugtgeléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os