Logo

Lækre nøddeforme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dej:
4 1/2 dl hvedemel
3/4 dl sukker
200 g smør eller margarine
1 æg
Fyld:
100 g blød nougat
Karamel:
200 g blandede nødder
150 g smør eller margarine
1 dl sirup
 
Bland ingredienserne til dejen, evt. i en røremaskine.
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Sæt ovnen på 175ºC.
Tryk dejen ud i små aluminiumsforme og stil formene på en plade.

Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme.
Læg et stykke nougat i hver form, så snart de kommer ud af ovnen.
Læg nødderne på en plade og rist dem i ovnen.
Gnid så meget skal af som muligt.
Bland smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og lad det småkoge til det begynder at tykne, ca. 10 minutter.
Tilsæt nødderne og fordel blandingen i formene.
Lad dem afkøle og læg dem i en tætsluttende dåse.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbleskiver ægteFørst var det den flydende æbleskive d.v.s. en skive æble uden kernehus, dyppet i dej og...
• KoldingkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Arabisk kage - luzichEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ÆbleringeSimpel dessert eller snack hvor æbleringe dyppes i en dej lavet af blandt andet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?




Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?



Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?





Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os