Logo

Lækre nøddeforme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
4 ½ dl hvedemel
¾ dl sukker
200 g smør eller margarine
1 æg
Fyld:
100 g blød nougat
Karamel:
200 g blandede nødder
150 g smør eller margarine
1 dl sirup
 
Bland ingredienserne til dejen, evt. i en røremaskine.
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Sæt ovnen på 175ºC.
Tryk dejen ud i små aluminiumsforme og stil formene på en plade.

Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme.
Læg et stykke nougat i hver form, så snart de kommer ud af ovnen.
Læg nødderne på en plade og rist dem i ovnen.
Gnid så meget skal af som muligt.
Bland smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og lad det småkoge til det begynder at tykne, ca. 10 minutter.
Tilsæt nødderne og fordel blandingen i formene.
Lad dem afkøle og læg dem i en tætsluttende dåse.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?