
 
Dette lækre brød er meget let at bage. Server gerne en
delikat, hjemmelavet ostecreme til. 
Let at bage • Birkes indeholder kalcium • Fuldkornsmel øger
fibermængden. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. Brød (ca. 8
skiver) 
 
# Ingredienser til Landbrød med birkes
5 dl hvedemel 
4 tsk bagepulver 
2 spsk birkes 
½ tsk friskkværnet sort peber 
½ tsk salt 
1½ spsk tørmælk 
50 g kvark, mager 
1 spsk smør eller margarine 
 
OSTECREME: 
1½ dl kvark, mager 
2 ½ dl ricottaost 
reven skal af 1 citron 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Varm ovnen til 175 °C. 
Beklæd en plade med bagepapir. 
 
2 Hæld de tørre ingredienser i en foodprocessor og bland
godt med kniven. 
 
3 Tilsæt kvark og fedtstof og kør til alt er findelt. 
Tilsæt 1½ dl vand gennem lågets rør, mens maskinen kører og
kør til dejen samler sig. 
 
4 Tag dejen op på et melet bord og form den til en pølse. 
Læg den på pladen og lav 7 dybe snit, uden at skære igennem.
 
5 Bag midt i ovnen ca. 45 min, eller til brødet er gyldent
og lyder hult, når man banker på det.
Lad brødet svale lidt af. 
 
6 Ostecreme: bland kvark og ost med citronskal til en
ensartet creme. 
Server den til brødet. 
 
Tips & råd
 
Pensl gerne brødet med mælk lige før bagningen. 
Brødet får da en smuk og velsmagende skorpe. 
Drys også lidt birkes ovenpå. 
 
I stedet for birkes kan du komme uristede sesamfrø i dejen. 
Eller forsøg med fennikel i stedet. Brødet får da en let
smag af lakrids. 
 
PR. BRØD: Energi: Kcal 227 = kJ 953 
Kulhydrat 31 g Protein 10 g Fedt 7 g (28%) Fibre 2 g