Logo

Landbrød uden gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dette brød laves udelukkende med surdej og skal ikke tilsættes gær.

Surdej:
½ dl vand
½ dl hvedemel
Rør hvedemel og vand sammen, og lad det stå under et fugtigt klæde i tre dage.

1. dag:
50 g surdej
2 ½ dl koldt vand
2 ½ dl hvedemel
Bland det hele sammen, og ælt dejen godt. Lad dejen hvile i dejfadet ved stuetemperatur natten over.

2. dag:
1 ½ dl koldt vand
300 g hvedemel
3 tsk groft salt

Bland dejene sammen og ælt dejen i 10 min., lad den hvile i 10 min. og ælt den igen i 10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og lad den hæve igen til dobbelt størrelse. Form dejen til et rundt brød. Læg den i en meldrysset kurv eller et dejfad, og lad den efterhæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 2 timer afhængig af rummets temperatur. Vend dejen forsigtigt ud på en meldrysset bageplade, og rids brødet med en skarp kniv. Bag brødet i ca. 1 time ved 180°.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.917 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her