
 
Landbrødet smager godt på frokostbordet. 
1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: ca. 1 time.
Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet 
 
#
25 g gær 
3 dl vand 
1 tsk salt 
75 g rugmel (1¼ dl) 
100 g sigtemel (1½ dl) 
ca. 300 g hvedemel (5 dl) 
*
1. Udrør gæren i lunet vand. 
Kom salt, rugmel og sigtemel i og rør det godt sammen. 
 
2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt. 
Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min. 
 
3. Slå dejen sammen og form den til et brød. 
Lad det efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 15-20
min. 
Rids brødet i tern og drys lidt mel på. 
 
4. Bag brødet på nederste rille ved 250 °C i 10 min. 
Dæmp så varmen til 190 °C og bag det yderligere 40 min.