Logo

Landtærte med abrikos og kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 ½ dl hvedemel
⅓ tsk sukker
1 knivspids bordsalt
6 spsk smør
2 ½ spsk vand
 
Fyld:
2 spsk hvedemel
4 spsk sukker
8 abrikoser
200 g kirsebær
2 spsk smør
 
Rør hvedemel, sukker og salt sammen i en skål.
Tilsæt smørret og gnid det sammen med de øvrige ingredienser.
Bland tilstrækkeligt vand i til at danne en sammenhængende dejkugle.
Form kuglen til en flad dejplade og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Forvarm ovnen til 200°C.
Kom bagepapir på en bageplade.
Rul dejen ud til en cirkel på et melbestrøet underlag og overfør cirklen
til bagepladen.
Halvér abrikoserne (eller brug abrikoser fra dåse) og fjern stenene fra
dem og kirsebærrene.
Bland melet og ¼ af sukkeret i en lille skål.
Drys blandingen over hele dejfladen, undtagen en bort på 2 cm hele
vejen rundt.
Placér de halverede abrikoser tæt sammen oven på melblandingen, stadig med en bort på 2 cm.
Fordel kirsebærrene over abrikoserne.
Drys med resten af sukkeret.
Fold dejborten op over fyldet, så den danner en kant på tærten.
Pensl dejen med smeltet smør og drys lidt sukker oven på.
Bag tærten til dejen er sprød og frugtstykkerne møre, ca. 1 time.
Pensl evt. tærten med noget af det fraløbne frugtsaft.
Løft forsigtigt tærten og bagepapiret over på en rist og lad tærten
køle af.
Løsn forsigtigt tærten fra bagepapiret med en paletkniv eller lignende.
Servér tærten på et fad.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?