Logo

Lavos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Giver 12 brød.
1120 g hvedemel
100 g grov hvedemel eller bløde hvedekerner
50 g flormelis 
1 spsk sukker 
2 spsk salt
50 g fedtstof 
1 l. vand
 
I en stor skål, blandes begge slags hvedemel, flormelis, sukker og salt, bland fedtstoffet i.
Tilføj vand, bland og ælt dejen til den er jævn og smidig, cirka 6-8 minutter.
Del dejen i 12 (230 g ) stykker, form hver især til en bolle,
Tryk flade til pandekager, pak tæt i plastic og sæt i køleskab natten over eller mindst 2 timer.
Forvarm ovnen til 200°C.
Tag dejen fra køleskabet og tryk flade med en hånd, på en melet overflade.
Rul så tyndt ud som muligt med en kagerulle i en oval facon, drys fladen om nødvendigt.
(Alternativt, kan bruges en pastamaskine til at rulle dejen meget tyndt ud.)
Olier en bageplade let eller spray med madlavningspray.
Læg de tynde ark af dej på den olierede bageplade.
Pensl med olivenolie og strø med din favorit toppings på fx ost, frø, friske eller tørrede krydderurter, hvidløg, cayenne, havsalt og peber.
Gentages med de resterende stykker af dej.
Bag en ad gangen i den forvarmede bageovn til mørke gyldenblonde og sprøde krøllet.
Bagetiden afhænger af tykkelsen på dejen.
Afkøles og serveres, bræk det i sprøde stykker.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her