Logo

Limpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Limpa er et traditionelt gammelt svensk krydderbrød/sigtebrød, som man laver en gang om ugen. Til en familie laver man ca. 4 brød samme dag, som så kan holde ugen ud. Det smager fortrinligt med den krydrede smag af anis og fennikel og den sprøde skorpe.

3,5 dl vand
1 tsk salt
1 tsk mørk sirup
25 g gær
1 tsk fennikel
1 tsk anis
350 g sigtemel
300 g hvedemel

Opløs salt og sirup i lunkent vand og udrør gæren heri sammen med krydderier. Kom gradvist melet i og ælt dejen til den er smidig og slipper bordet let. Lav 1-flere runde (ligesom bondebrød) og sæt dem på en smurt bageplade. Hævning: tre kvarter. Sæt brødene i en 200ºC varm ovn og bag dem i en time. Pensl dem med vand to gange i løbet af bagningen (gør skorpen sprød). Pensl igen, når brødet kommer ud af ovnen.

Spis et varmt stykke limpa med smør og nyd den krydrede smag og sprøde skorpe uden andre forstyrrende sanseintryk.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Franske nøddekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Saftig gulerodskage med flødeostecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grove cupcakes - næsten sukkerfriEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Flydende æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os