Logo

Luciabrød i forskellige mønstre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 Luciabrød i forskellige mønstre

Den 13. december er det luciadag, hvor hvidklædte piger med lys byder på luciabrød i forskellige mønstre.

 

100 g smør
30 cl mælk (3 dl)
25 g gær
75 g sukker
625 g hvedemel
½ g knust safran
1 æg
625 g hvedemel
½ tsk salt


Opvarm smørret og mælken til fingervarmt og rør gæren i.

Bland sukker i sammen med salt og safran.

Pisk ægget i mælkeblandingen og tilsæt hvedemel, lidt ad gangen.

Ælt dejen godt og stil den til hævning i 45 minutter.
Del dejen i 10 portioner og rul dem til pølser og form hver til en snoet krans, s'er, kringler m.m.
Lad dem efterhæve på bagepladen i 15 minutter.

Pensl med æg og pynt med rosiner eller korender.

Bages i ovnen ved 225°C i ca 15- 20 minutter.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbleskiver 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Koldthævede speltbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsintærte 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler- og bær med mandellågEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os