Logo

Luciabrød i forskellige mønstre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Luciabrød i forskellige mønstre

Den 13. december er det luciadag, hvor hvidklædte piger med lys byder på luciabrød i forskellige mønstre.

 

100 g smør
30 cl mælk (3 dl)
25 g gær
75 g sukker
625 g hvedemel
½ g knust safran
1 æg
625 g hvedemel
½ tsk salt


Opvarm smørret og mælken til fingervarmt og rør gæren i.

Bland sukker i sammen med salt og safran.

Pisk ægget i mælkeblandingen og tilsæt hvedemel, lidt ad gangen.

Ælt dejen godt og stil den til hævning i 45 minutter.
Del dejen i 10 portioner og rul dem til pølser og form hver til en snoet krans, s'er, kringler m.m.
Lad dem efterhæve på bagepladen i 15 minutter.

Pensl med æg og pynt med rosiner eller korender.

Bages i ovnen ved 225°C i ca 15- 20 minutter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?