Logo

Middelhavs brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Middelhavs brød

 

Bruschetta kalder italienerne en grillet skive brød med en anelse presset hvidløg, et par dråber olie, lidt havsalt og peber på. Italiensk opskrift

• Hvedemel blandet med durumhvedemel har højere indhold af protein og gluten end almindeligt hvedemel. Det suger mere væske og skal æltes mere.

Forberedelse 15 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 2 brød (ca. 20 skiver)

 

# Ingredienser til Middelhavs brød:

½ pakke gær (25 g)

2½ dl lunkent vand

1 spsk sukker

1 tsk salt

1 lille løg

75 g soltørrede og marinerede tomater

(godt afdryppede)

1 lille gul eller rød peberfrugt

ca. 5 dl durumhvedemel

ca. 3 dl hvedemel

2 tsk olie

*

 

Fremgangsmåde:

1 Rør gæren ud i det lunkne vand.

Tilsæt sukker og salt.

 

2 Pil løget og hak det fint.

Lad tomaterne dryppe af.

Skær peberfrugt og tomater i små tern.

 

3 Rør lidt af melet og grønsagerne i væsken.

Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Hæld olien over dejen.

Lad dejen hæve i ca. 1 time.

 

4 Ælt dejen igennem på et melet bord.

Del dejen i to og form to runde brød.

Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve yderligere ca. 30 min. under et klæde.

Varm ovnen til 200 °C.

 

5 Snit brødene med en skarp kniv og drys dem med mel.

 

6 Bag brødene ca. 30 min. Lad dem køle af på en rist.

 

Tips & råd

 

I Italien serverer man ofte friske figner til parmaskinke. Pensl da brødskiven med olie og steg eller grill den. Læg en skive parmaskinke på, hæld lidt olie over og drys med lidt havsalt og peber. Skær fignerne i både eller skiver og server.

 

Pensl olie på brødskiven og grill, når brødet ikke længere er helt friskt.

Top med fx hakket tomat, hvidløg, olie og frisk basilikum.

 

Form dejen som 4 små brød.

Del brødene og top dem med en eller anden slags pizzafyld, som mozzarellaost, skinke og oliven. Gratiner i ovnen.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 93 = kJ 390

Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 1 g (10%) Fibre <1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.702 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her