Logo

Morgenboller nemme.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Morgenboller nemme.

 

Sunde morgenbrød.

20 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time Bagetid: 10-15 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2½ dl mælk

100 g smør eller margarine

1 tsk kardemomme

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 æg

130 g sigtemel (2½ dl)

150 g knuste hvedekerner (2 dl)

ca. 250 g hvedemel (4 dl)

*

1. Udrør gæren i lunken mælk.

Skær fedtstoffet i små tern og kom det i dejfadet sammen med kardemomme, salt og sukker samt halvdelen af ægget - resten bruges til pensling.

 

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.

 

3: Ælt dejen let sammen og del den i 20 portioner.

Rul dem til store rundstykker.

Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i en halv time.

 

4. Pensl med æg og bag i midten af ovnen ved 200-225 °C i ca. 15 min.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?