Logo

Nemme smørbirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g hvedemel
50 g smør
25 g gær
1 ½ dl kold mælk
1 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt
25 g smeltet smør
25 g blå birkes

Hak smør og hvedemel sammen og smuldr det til en grynet masse.
Rør gæren ud med lidt af mælken og hæld det i hvedemel/smørblandingen.
Tilsæt resten af mælken, ½ sammenpisket æg (gem resten af ægget til pensling), sukker og salt.
Ælt det sammen til en smidig dej, tilsæt mere hvedemel om nødvendigt.
Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord til en plade på ca 20x50 cm.
Pensl pladen med smeltet smør og drys rundhåndet med blå birkes.
Fold dejen til en stang i tre lag på den lange led.
Skær stangen i ca 4 cm. brede skiver .
Læg skiver ne på bageplade med sammen føjningen nedad og lad dem efterhæve tildækket i ca. 1 time.
Pensl smørbirkesene med sammenpisket æg og bag dem i forvarmet ovn ved 275ºC i ca. 7 minutter
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.723 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?