Logo

Oldemors gode kaffekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 æg
200 g sukker
75 g smeltet, afsvalet smør
1 spsk vaniljesukker
1/2 dl cremefraiche 18%
1/2 dl kaffefløde
140 g hvedemel
1 strøget tsk bagepulver
3 spsk kakao med lille top

Her piskes de hele æg til en tynd æggesnaps med sukkeret, inden det afsvalede smør røres i lidt efter lidt, og det er meget vigtigt at smørret ikke er for varmt, så falder æggesnapsen sammen.
Nu røres vaniljesukker, cremefraiche, kaffefløden i sammen med hvedemel, bagepulver og kakao.
Dejen røres sammen med en ske, skal blandes og dog være let.
Måske skal de sigte kakaoen i, for den kan være klumpet.
Dejen hældes i en aflang smurt form, drysset med rasp og skal rumme ca. 1 liter.
Bager på en rist på nederste rille ved 200°C i ca. 45-50 minutter, afsvaler lidt i formen, inden kagen vendes ud på en rist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Syriske brødbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk nøddekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Valnøddebrød, franskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• TyttebærrisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os