Logo

Omvendte ananas cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Omvendte ananas cupcakes

En klassiker i miniudgave. Når kagerne vendes 'på hovedet', opsuges den søde ananassaft i den gyldne og svampede dej.

 

24 dekadente cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Pynt:

550 g ananas fra dåse, most

125 g usaltet smør, smeltet

150 g brunt sukker

 

Varm ovnen op til 175°C og smør 2 muffinforme med 12 huller i hver og drys med lidt mel - bank overskydende mel ud.

Placer 1 spsk smeltet smør, 1 spsk ananas og 1 spsk brunt sukker i bunden af hvert hul.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene oven på ananasblandingen og bag kagerne i 25 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter.

Vend kagerne ud på desserttallerkener og server dem varme evt. med flødeskum.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Omvendte ananascupcakes med kirsebær

Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hakkede kirsebær til ananasblandingen.

 

Omvendte ananascupcakes med mandler

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede smuttede mandler, når dejen er rørt sammen.

 

Omvendte ananascupcakes med appelsin

Følg basisopskriften. Tilsæt 2 spsk appelsinekstrakt til dejen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her