Logo

Påskebrød med sennep, timian og nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er et godt bud på et brød, som kan laves aftenen før du skal bruge det, og som et langt stykke hen ad vejen passer sig selv.

Dette er et godt bud på et brød, som kan laves aftenen før du skal bruge det, og som et langt stykke hen ad vejen passer sig selv.

 

6-8 g frisk gær
1½ spsk havsalt
4,5 dl koldt vand
1,5 dl appelsinsaft, gerne friskpresset
1 dl kraftig sennep
400 g hvedemel
50 g rugmel eller mørkt maltmel
150 g valnødder
½ bundt frisk timian, bladene af
500 gram hvedemel

 

Rør gæren ud i appelsinsaft og vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen de sidste 500 g mel.
Rør dejen sammen i en skål med håndkraft, eller ved lav hastighed på en røremaskine, til dejen har en smidig konsistens. Dette tager ca. 5 minutter.

Lad skålen stå overdækket på køkkenbordet, og lad dejen hæve natten over, eller i hvert fald 8-10 timer.

Dejen vil hæve op, blive blank og temmelig flydende, tilsæt derfor de sidste 500 g hvedemel og ælt til dejen igen bliver fast og smidig, og lige præcis ikke slipper røreskålen.

Vend dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hæve tildækket ca. 2 timer.

Skær dejen ud med en kniv, i klodsede store boller, eller små brød, og vip dem direkte over på bagepapir, som du sætter ind på en plade i ovnen, som er opvarmet til 275°C.

Lad brødene få et par minutter ved den hårde varme og sænk så varmen til 240°C og bag videre i ca. 30–35 minutter, til brødene lyder hult når man banker dem på maven.
Lad dem køle på rist.

Madopskrift billede

 

Madopskrift billede

 

Madopskrift billede


N.B.: Hvis valnødderne stikker meget ud fra brødet inden bagning, kan man med en finger skubbe dem tilbage i dejen, ellers kan nødderne få en lidt brændt smag ved den høje temperatur.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her