Logo

Peanutbutter og syltetøj cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Peanutbutter og syltetøj cupcakes

Disse cupcakes har aner tilbage til barndommen og til ungdoms sandwicher med peanutbutter og syltetøj.

 

18 cupcakes:

375 g hvedemel

3 tsk bagepulver

125 g smør ved stuetemperatur

300 g lyst rørsukker

200 g groft peanutbutter

1 tsk vaniljeessens

3 æg

2 1/2 dl fløde 13 %

115 g syltetøj (ca. 6 spsk med top)

 

Peanutbutterglasur:

60 g smør ved stuetemperatur

125 g fint peanutbutter

300 g flormelis

2 spsk mælk

Pynt:

65 g hakkede, usaltede peanuts

syltetøj

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker, til det er cremet og luftigt.

Tilsæt peanutbutter og vaniljeessens, og rør grundigt, til begge dele er helt absorberet.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med fløden og rør, til dejen er glat.

 

C. Læg syltetøjet på dejen i seks store klatter, og træk det ind i dejen ved at føre en stor kniv eller spatel rundt i spiraler.

Bland ikke for grundigt.

 

D. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur: Rør smør, peanutbutter og sukker sammen til en luftig masse.

Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk, til konsistensen er smørbar.

Du kan tilsætte mere mælk efter behov.

 

Kom glasuren på kagerne, og pynt dem med en syltetøjsspiral og hakkede, usaltede peanuts.

 

Tips: Du kan også fylde kagerne med syltøj, i stedet for at det i - stik midten af de kolde kager ud, læg 1 tsk syltetøj i, og sæt kagestykket på igen.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sørens GulerodskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærmuffins - uden mælk og ægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vandbakkelser med chokoladeglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Upside down cake fra USAEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os