Logo

Pinjekernetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Tærten kan også bages som valnødde-, hasselnødde- eller mandeltærte. Pinje­kernerne skiftes blot ud med det ønskede. I alle tilfælde smager tærten endnu bedre, hvis nødder/mandler ristes let først.
Syltetøjet på bunden kan udskiftes efter behag, og spiritussen i cremen kan til­passes den valgte udgave.
Tærten kan vendes og overtrækkes tyndt med chokolade. Og den kan pyntes med karamelliserede nødder/mandler.
 
1 meget tyndt udrullet tærtebund af mørdej eller anden tærtedej
200 g pinjekerner eller 100 g pinjekerner og 100 g smuttede mandler
3 æg
125 g sukker
1 vaniljestang
75 g blødt smør
3 spsk rom
3/4 dl cremefraiche 38% eller piskefløde
Lidt syrligt abrikossyltetøj (rør op med citron)
Flormelis til drys
 
Rul bunden ud i max. 3 mm's tykkelse og beklæd en tærteform.
 
Rist pinjekernerne (og mandlerne) i ovnen ved 200ºC i ca. 8 minutter, eller til de er lysebrune.
Tag 25 g fra til pynt. Kværn resten finthakkede i foodproces­soren.
 
Del æggene og pisk æggeblommerne hvide og glatte med sukkeret og vanilje­kornene.
Tilsæt blødt smør, hakkede pinjekerner, rom og cremefraiche og rør sammen.
Pisk hviderne stive og rør lidt af dem i.  Fold for­sigtigt resten i.
Smør et tyndt lag syltetøj på tær­tebunden og hæld cremen i.
Drys de ekstra pin­jekerner over.
Bag tærten ved 180ºC i 40 minutter.
Hvis bunden er tynd nok, bliver den gennembagt.
Læg et stykke bagepapir over tærten, dæk med et fladt, smurt låg og vend den ud. Hvis den ikke er gennembagt, kan den med papiret glide tilba­ge på pladen og bage videre med bunden i vej­ret.
Træk igen papiret over på låget.
Hold et kagefad omvendt over kagen og vend det tilba­ge igen.
Drys flormelis over tærten og server den ved stuetemperatur.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelkage med mandler og chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ÆggehvidekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kransekage 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær-is med melonkuglerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os