Logo

Pouls selleribrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Sundt og lækkert grovbrød.

600 g hvedemel
100 g knækkede hvedekerner
100 g rugmel
2 spsk vinduekerneolie
3 kopper revet selleri
3 spsk solsikkekerner
1 spsk sesamfrø
1 spsk groft salt
1 pk gær
1 dl mælk
5-7 dl lunkent vand

Blød hvedekernene op i 2 dl varmt vand. (10 min.). Rør gæren ud i 5-7 dl håndvarmt vand. Bland hvedemel, rugmel, salt, olie, selleri, solsikkekerner, sesamfrø og mælk i en skål. Tilsæt vand med gær. Brug røremaskine eller håndmixer med dejkroge til at ælte dejen. Dejen skal være rimelig lind, tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen virker "tør".
Lad dejen hæve,overdækket med viskestykke et lunt sted i 45 min. Slå dejen op på et bord, tilsæt mere hvedemel efter behov. Del dejen op i 3 portioner og hæld i form. Du kan også forme dem på en plade. Lad brøddene efterhæve i 30 min, overdækket.
Før brødene sættes i ovnen, pensles de med mælk og der drysses evt. solsikkekerner på. Bages i forvarmet ovn i ca. 40 min. 175ºC.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.292 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?