Logo

Pouls selleribrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sundt og lækkert grovbrød.

600 g hvedemel
100 g knækkede hvedekerner
100 g rugmel
2 spsk vinduekerneolie
3 kopper revet selleri
3 spsk solsikkekerner
1 spsk sesamfrø
1 spsk groft salt
1 pk gær
1 dl mælk
5-7 dl lunkent vand

Blød hvedekernene op i 2 dl varmt vand. (10 min.). Rør gæren ud i 5-7 dl håndvarmt vand. Bland hvedemel, rugmel, salt, olie, selleri, solsikkekerner, sesamfrø og mælk i en skål. Tilsæt vand med gær. Brug røremaskine eller håndmixer med dejkroge til at ælte dejen. Dejen skal være rimelig lind, tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen virker "tør".
Lad dejen hæve,overdækket med viskestykke et lunt sted i 45 min. Slå dejen op på et bord, tilsæt mere hvedemel efter behov. Del dejen op i 3 portioner og hæld i form. Du kan også forme dem på en plade. Lad brøddene efterhæve i 30 min, overdækket.
Før brødene sættes i ovnen, pensles de med mælk og der drysses evt. solsikkekerner på. Bages i forvarmet ovn i ca. 40 min. 175ºC.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her