Logo

Quinoa- og abrikosmuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Quinoa- og abrikosmuffins

 

De lækre muffins er bagt med sunde frø og kerner og sødet med tørrede abrikoser. Nyd som mel- lemmåltid. Hjemmebag når det er bedst

12 stk. Arbejdstid: 25 min. Bage/kogetid. ca. 40 min.

#

175 g rød quinoa

3 spsk olie

et drys salt

250 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

1 æg

1¾ dl mælk

100 g farin

12-15 tørrede abrikoser

lidt olie til formene

Drys: 1 dl græskarkerner

*

Kog quinoaen i 2 dl vand i ca. 12 min.

Rør olien i sammen med salt.

Bland mel og bagepulver, og drys mel blandingen i quinoaen.

Pisk æg og mælk sammen, og rør det i dejen sammen med farin og hakkede abrikoser.

 

Pensl 12 muffinforme med olie eller foer dem med papirforme.

Fordel dejen i formene, og drys med græskarkerner.

Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175 °C, til de er gennembagte.

 Afkøl på en rist.

 

Tips: Quinoa hører til gåserodsfamilien, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges. De er glutenfri og har et højt proteinindhold.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her