Logo

Rosenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rosenbrød

 

Rosenbrød er en vaskeægte dansk bagerkage. Det søde brød er pyntet med et tykt lag glasur smagt til med rosenvand.

1 brød/12 skiver. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet uden glasur

#

Dej:

325 g hvedemel (evt. økologisk kagemel fra Skærtoft Mølle)

1 tsk stødt kardemomme

150 g smør

25 g sukker

1 æg

1 dl mælk

25 g gær

½ tsk økologisk citronskal

 

Glasur:

200 g flormelis

evt. 1-2 spsk rosenvand

ca. 1 spsk vand

 

Pynt:

rosenblade (kronblade fra usprøjtede haveroser eller hybenroser)

*

 

Bland mel med kardemomme, og smuldr det med små stykker koldt smør, evt. i en foodprocessor.

Tilsæt sukker.

Pisk æg og mælk sammen, og smuldr gæren heri.

Tilsæt fintrevet citronskal.

Bland det sammen med melblandingen, og ælt dejen godt.

Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

 

Rul dejen ud til et rektangel på 30x12 cm på et meldrysset bord.

Læg dejen på en bageplade med bagepapir.

Lad kagen efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Bag kagen ved 200 °C i ca. 25 min., til den er gennembagt.

Afkøl kagen lidt.

 

Rør en glasur af flormelis og evt. rosenvand og vand, til cremet konsistens.

Smør glasuren i et jævnt lag på hele kagens overflade.

Skær den ud til ca. 12 aflange rosenbrød.

Drys med friske rosenblade.

 

TIPS: Lav selv rosenvand: Hak 1 dl usprøjtede rosenblade brug evt. en foodprocessor.

Hæld dem i et sylteglas, og overhæld dem med 2 dl kogende vand.

Læg et låg over, og lad blandingen trække natten over.

Si væsken, og den er klar til brug.

 

TIPS: Rosenvand er en fortyndet opløsning af rosenolie i vand. Det bruges ofte i konditorvarer i det indiske og tyrkiske køkken og kan købes i velassorterede supermarkeder eller etniske grønthandlere.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mandelmedaljer med rabarberskumGiv din familie og venner en medalje: Tynde sprøde smørbagte mandelkager lagt sammen med...
• Mini-lagkager med hindbærsyltetøjVi serverer små portionslagkager til dessert - hvem siger, at man kun skal nyde lagkage...
• KokossnitterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Malteser semi-freddoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os