Logo

Rugbrød 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
1 ½ dl kærnemælk
1 tsk salt
2 ½ dl groft rugmel (ca. 125 g)

Dej:
Surdej
25 g gær
½ ltr. lunkent vand
2 tsk salt
50 g kartoffelmel
100 g sigtemel
650 - 700 g groft rugmel

Surdejen blandes sammen, drysses med lidt hvedemel og dækkes med plastic. Stilles i køleskabet 4 - 6 dage. Dejen: Gæren røres ud i lidt vand, og blandes i surdejen, sammen med resten af vandet. Tilsæt salt, kartoffelmel, sigtemel og lidt efter lidt rugmelet. Det æltes godt sammen på bordet, til den er glat og blank. Hæver 1 time. Æltes igennem igen, kommes i smurt form og efter hæver i 30 min. Snit og pensel brødet med vand blandet med smeltet smør, og bag det ved 175ºC i ca. 1 ½ time, på nederste rille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her