Logo

Rugbrød anno 1860

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød anno 1860 


Godt gammeldags rugbrød. Bag dit eget historiske rugbrød helt fra bunden. Du vil nyde resultatet af dine anstrengelser!

Sværhedsgrad: Let

 

# Ingredienser

Surdej:

2 dl rugmel

2 dl kærnemælk

1 tsk salt

 

1 kg rugmel

1 l vand

3 spsk salt

æg (æggehvider, - eller øl)

 

* Tilberedning

Surdej: Ingredienserne til surdejen røres sammen og stilles lunt i 3-4 dage.

Rør af og til.

Herefter er surdejen er klar til brug.

 

Rugmel blandes i lunken vand, deri tilsættes lidt surdej.

Dejen lægges nu varmt, tildækket med vådt viskestykke i 1 døgn, for at løftes (hæve).

 

Æltes godt igennem og formes til brød, som pensles med æggehvider eller øl for at få en behagelig skorpe.

Brødene sættes i bageovnen ved 225 °C i 45 minutter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her