Logo

Rugbrød med øl og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Surdej:
1 pilsnerøl
1 bæger yoghurt
1 dl sirup
rugmel

900 g knuste rugkerner
1/2 spsk ymer
1 pilsnerøl
1 porter
3 groftrevne madæbler
125 g hørfrø
125 g solsikkefrø
1/2 dl sirup
1 spsk salt
600 g rugmel
200 g hvedemel

Surdej:
Rør pilsnerøl, yoghurt og sirup med rugmel til en lind grød. Dæk med film og stil det lunt i 2 døgn, eller til dejen lugter "syrligt", så kan bagningen starte.

Rør knuste rugkerner med ymer, øl, porter, madæbler, hørfrø, solsikkefrø, sirup og salt. Rør rugmel og hvedemel i og tilsæt 2 1/2 dl af surdejen. Hæld dejen over i 2 velsmurte forme og lad dem hæve tildækket på et lunt sted i 12 timer. Resten af surdejen sættes i køleskab til næste gang.

Pensl overfladen med lidt smør og bag rugbrødene i 1 1/2 time ved 165º. Tag dem ud af formene og bag yderligere 20-30 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.096 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fødselsdagskrans En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sirupslagkage 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodskage med abrikos og valnødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• FromageOldemors klassiske citronfromage, eller en af de nyere varianter med Baileys, kaffe eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os