Logo

Rugbrødstærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Bunde:
200 g mørkt rugbrød uden skorpe og kerner
150 g smuttede, hakkede mandler
1 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
6 æg
200 g sukker ( 2 dl )
2 spsk snaps

Fyld og pynt:
4 dl piskefløde
250 g udblødte svesker
150 g udblødte abrikoser
citronmelisse

Opvarm ovnen til 175ºC.
Skær rugbrødet i små terninger og bland dem med mandler, hvedemel og bagepulver.
Del æggene og pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.
Rør snapsen i.
Rør de tørre ingredienser i æggeblommerne.
Pisk hviderne stive og rør en stor spsk i blandingen. Vend resten i.
Smør en springform med smør og hæld dejen i.
Bag kagen i ca. 50 min. til den føles fast.
Afkøl på en rist.
Når kagen er kold, flækkes den op i to, og bunden lægges på et fad.
Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt.
Skær svesker og abrikoser i små terninger.
Tag lidt fra til pynt og vend resten i flødeskummet.
Kom fyldet på kagebunden og læg toppen på.
Pynt med flødeskum, svesker, abrikoser og citronmelisseblade.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gammeldags fastelavnsbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinkebrød Skinkebrød smager godt til suppe og grønsagsretter. Tilberedningstid: 25 min....
• Gulerodskage med valnødder og chokoladeovertrækEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fromage med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os