Logo

Rugsigtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
4 ½ dl lunkent vand
225 g sigtemel
ca. 200 g rugmel
1 ½ tsk salt
ca. 2 - 3 dl hvedemel

Gæren udrøres i vandet, der tilsættes salt, og lidt efter lidt sigtemel samt rugmel. Dejen slås godt sammen. Tages ud på bordet og æltes igennem med hvedemel, til den er blank og smidig, den skal være ret lind. Hæver med fugtigt klæde i 45 min - 60 min. til dobbelt størrelse. Slås ned og arbejdes igennem. Formes til brød, og lægges i smurt form. Efter hæver i 30 min. Snittes, pensles og bages ved 200ºC i 40 - 50 min. Bages ude af formen de sidste 10 min.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?