Logo

Rugsigtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
4 1/2 dl lunkent vand
225 g sigtemel
ca. 200 g rugmel
1 1/2 tsk salt
ca. 2 - 3 dl hvedemel

Gæren udrøres i vandet, der tilsættes salt, og lidt efter lidt sigtemel samt rugmel. Dejen slås godt sammen. Tages ud på bordet og æltes igennem med hvedemel, til den er blank og smidig, den skal være ret lind. Hæver med fugtigt klæde i 45 min - 60 min. til dobbelt størrelse. Slås ned og arbejdes igennem. Formes til brød, og lægges i smurt form. Efter hæver i 30 min. Snittes, pensles og bages ved 200ºC i 40 - 50 min. Bages ude af formen de sidste 10 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HjertekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sødt rugbrød En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italienske landstykker med fyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os