Logo

Sødt brød - Le Kugelhopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 forme a ca. 20 cm i diameter)
 
1 kg hvedemel
150 g stødt melis
1 tsk fint salt
300 g smør
4 æg
4 dl mælk
50 g gær
150 g rosiner (sættes i blød i vand eller Cognac)
75 g mandelmel
Reven citronskal (kan udelades)
 
Efterbehandling:
Kirsch
50 g flormelis
 
Sigt melet i en stor skål.
Laven fordybning i midten af melet, smuldr gæren heri med sukker og den lunkne mælk lidt ad gangen.
Blandt dejen sammen og stil den til hævning.
Bland resten af ingredienserne i den hævede dej efter 20-30 minutter og rør dejen godt sammen.
Lad dejen hvile et lunt sted igen.
Slå nu dejen sammen, rul en lang pølse og fordel den i 2 smurte og melede Kugelhopf-forme.
Lad atter hæve ½ time.
Bag Kugelhopferne ved 180º i 30-35 minutter.
Fugt med kirsch og drys flormelis blandet med ægte vaniljekorn over de stadig lune Kugelhöpfe.
 
Frys evt. den ene af Kugelhöpferne - godt pakket i madfilm og gem den til næste søndag, hvor den blot skal lunes lidt i ovnen og serveres som morgenmad i skrå skiver til familien eller kæresten og den­nes familie - så ender det nok med bryllup!
 
Den salte Kugelhopf:
Sæt saltmængden op til 2 tsk og reducer suk­kermængden til 50 g
Udelad mandelmel og rosiner, men tilsæt i stedet ferske bacontern i miniature størrelse og hakkede valnødder. Denne ver­sion skal naturligvis ikke drysses med flormelisl
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her