Logo

Salte Filokiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
24 stk

4 plader frossen, optøet filodej (ca. 150 g)
4 spsk smeltet smør (ca. 50 g)
½ tsk groft salt
ca. 10 min. ved 200°

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med salt. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, is med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Genvej: Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip: Salte filokiks egner sig godt som tilbehør til terriner, grønærtesuppe eller andre supper.

-
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.114 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?