Logo

Salviebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salviebrød

 

Samme opskrift som til Oreganobrød, men med tørret eller finthakket frisk salvie i stedet for oregano. Dejen kan endvidere tilsættes 1 dl reven parmesanost. Dejen formes som et helt brød eller som kuvertbrød. Passer specielt godt til fjerkræretter.

1 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 50 min. 'Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet

 

#

50 g gær

3 dl mælk

100 g smør eller margarine

500 g hvedemel (8-9 dl)

1 tsk salt

1 spsk oregano

Til pensling:

2 spsk smeltet smør

1 spsk frisk eller frysetørret salvie

evt. 1 dl reven parmesanost

*

1. Udrør gæren i lunet mælk.

Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet.

Kom det i gærvæden.

Bland salt og salvie i resten af melet og kom også det i dejfadet.

Ælt dejen blank og smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i ½ time.

 

2. Ælt dejen let sammen og del den i 18-20 portioner.

Form dejportionerne til boller.

Læg ⅔ af dem i en smurt, aflang form.

Læg resten af bollerne ovenpå i mellemrummene.

Lad brødet hæve tildækket i 20 min.

 

3. Pensl med smeltet smør og drys lidt salvie over.

Bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i 35-40 min.

 

Salvie er en meget kraftigt krydderurt, så prøv første gang med kun 1 spsk.

(Billedet viser brød med oregano)

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 925 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her