Logo

Samsøbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Surdej:
25 g gær
1/4 l. kærnemælk
100 g sigtemel
100 g grahamsmel
3 dl kogende vand
2 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
800 g sigtemel

Surdej:
Gær. Kærnemælk og sigtebrødsmel røres sammen.
Står tildækket til næste dag.
Grahamsmel overhældes med kogende vand, røres igennem og står
tildækket til næste dag.
Vand og gær røres sammen.
Surdej, salt skoldet hvedemel og sigtebrødsmel tilsættes og dejen æltes
godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen slåes ned og formes til 1 eller 2 brød.
Efterhæver på pladen ca. 20 minutter.
Pensles med vand og drysses med grahamsmel.
Bagetid 35-40 minutter ved 200°C.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hindbærsnitter 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Svenske mandelbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italiensk brød med durumhvedeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbær koldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os