Dag 1: Fordej 
2 dl  økologisk kærnemælk (gammeldags) ca. 35º C 
1 - 5 g  gær 
150 g  økologisk hvedemel 
 
Dag 2 
5 dl  vand ca. 35º C 
125 g  økologisk durummel 
600 g  økologisk hvedemel 
40 g  honning 
25 g  salt 
Dag 1: Fordej : 
Væske samt hvedemel røres sammen. 
Tilsæt gær og opløs denne. 
Stilles tildækket og lunt til næste dag
Dag 2 : 
Fordej, vand, honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen. 
Det sidste hvedemel tilsættes således, at dejen bliver blød. 
Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.
Dag 3:
Kom godt med hvedemel/durummel på bordet og hæld dejen ud. 
Form dejen til 2 brød.
Lad dejen efterhæve i 1 ½ time. 
Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter til de er mørke. 
Bages ved starttemperatur 225ºC - hæld en ¼ kop  vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe). 
Sæt derefter temperaturen på 200ºC i resten af bagetiden.