Logo

Skumkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g smør/margarine
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 æggeblommer
250 g hvedemel
1 ¼ dl mælk
1,5 tsk bagepulver

Skum:
3 æggehvider
100 g sukker
100 g kokosmel

Rør fedtstoffet, der skal have stuetemperatur, godt sammen med sukker og vaniljesukker.
Kom æggeblommerne i én ad gangen. Rør mælk og hvedemel skiftevis i.
Bland melet med bagepulveret og vend det i dejen, der hældes i en bradepande (ca. A4-størrelse) foret med bagepapir.
Bag kagen midt i en 175ºC varm ovn i 25 minutter.
Imens piskes hviderne meget stive. Pisk derefter sukker og kokosmel i.
Smør blandingen ovenpå kagen (når den har bagt i sine 25 minutter).
Sæt temperaturen ned til 150º C og bag kagen i yderligere 20-30 minutter.
Skær kagen i firkanter, når den er kold.

Tips:
Placér et lag ribsgelé/solbærsyltetøj/hindbærsyltetøj (skal bare være kraftigt smagende) imellem kagen og skummet.

Tilsæt 2-2 ½ spsk kakaopulver til dejen, og placér ananasmos mellem skummet og kagen (1 alm. dåse ananas minus saften, godt hakket i stykker).
Eventuelt kan halvdelen af mælken erstattes af kold, stærk kaffe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.519 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her