Logo

Små krydderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små krydderbrød

 

Bradepandebrød er økonomisk bagværk. Serveres med smør eller flækkes og ristes til de er gyldne og sprøde. Små brød til madpakken, salaten eller suppen

8-10 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 15-18 min. Fryseegnet

 

#

50 g smør eller margarine

1½ dl mælk

1½ dl vand

50 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

2 tsk kardemomme

500 g hvedemel (8 dl)

mælk til pensling

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde.

Bland det med mælk og vand og lad det blive fingervarmt.

Udrør gæren heri.

 

2. Bland de øvrige ingredienser i melet og kom det i dejfadet.

Ælt dejen blank og smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i en halv time.

 

3. Ælt dejen sammen og del den i 8-10 portioner.

Tril dem til boller som kommes i en godt smurt bradepande.

 

4. Sæt bradepanden over en gryde med koghedt vand og lad dem efterhæve over damp i 25 min.

 

5. Pensl med mælk og bag ved 200 °C i midten af ovnen i 15-18 min.

Lad brødene afkøle på bagerist inden de brækkes fra hinanden.

Serveres med smør eller flækkes og ristes i forvarmet ovn ved 250 °C til de er gyldne og sprøde.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her