Logo

Små tomattærter -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 små kryddertomater (ca. 4 cm i diameter)
lidt frisk gedeost (fx. Chavroux)
Frisk timian eller basilikum
Salt, sukker, olivenolie
100 g butterdej
 
Hæld kogende vand på tomaterne og giv dem 10 sekunder.
Skyl dem i koldt vand og flå skindet af dem.
Del hver tomat i kvarte og klem saft og kerner af dem.
Drys med et nip salt og sukker.
Vend med hænderne og lad dem trække.
Forbered imens to portionsbunde af butterdej, prik dem og læg dem på bagepapir.
Kom 2 tsk gedeost på midten af hver bund.
Glat den med en teske til ca. 2 cm fra kanten.
Si væden fra tomaterne (brug den evt. i en grønsagssuppe}.
Læg tamatbådene sam kronblade på cirklerne (10 stk rundt og 2 i midten).
Stænk med lidt olivenolie og bag dem i den øverste halvdel af avnen i 12-15 minutter ved 210°, eller til dejen er gylden og hævet.
 
NB. At lade tomaterne trække med salt får dem til at slippe noget vand  og suk­keret giver dem moden sødme, hvis de ikke har det fra naturens hånd!
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?